Dop

iStock_000008159454Medium

Dopet tillhör livets stora högtider. Vare sig det är många eller få som är samlade kring barnet, är det en glädje och förväntan som präglar stunden. Dopet är en högtidsstund som bekräftar tillhörigheten till Svenska kyrkan. Genom dopet får vi välkomna det nya barnet till livet och till familjen. Vid dopet får vi tacka Gud för livets gåva.

Kapellet har en dopfunt med ett dopfat i silver där evangelistsymbolerna är ingraverade på brämet. Dopvattnet, i en silverkanna, och dopljuset står redo på altaret.

Vad ska barnet heta? En viktig och ibland svår uppgift är att hitta rätt namn till den nyfödde. Kanske förväntar sig traditionen ett familjenamn eller är föräldrarna kreativa och hittar själva på något personligt? Fornnordiska namn stärker stundom den svenska tillhörigheten medan ett internationellt egennamn kan bli mer gångbart om barnet i framtiden skulle söka sig utomlands. Vad namnet betyder, dess ursprung eller vilka nationella varianter som används brukar vara intressant att veta. Gå in på www.behindthename.com, för mer att läsa och lära!

I Danderyds församling är antalet döpta barn högre än i övriga landet.

För priser och information om bokning av dop se sidan Bokning.